Klassisen voimanoston SM-kisat 9.-11.1.2015

Suomen Voimanostoliiton historian suurimmat avoimen luokan SM-kisat järjestettiin 9.-11. tammikuuta Yli-Torniolla. Mukana oli kaikenkaikkiaan yli 150 urheilijaa, joista myös ilahduttavan suuri osa naisia. Kisat toimivat myös näyttökisana Salossa ensi kesänä käytäviin MM-kisoihin. Kajaanin Kuohusta oli mukana vuosituhannen suurin joukkue, kun mukana oli myös MM-näyttöjä antavia veteraaniurheilijoita – yhteensä 8 Kuohun voimailijaa oli kisassa mukana.

Perjantai-iltana veteraanit tulessa

Kolmipäiväiset kisat alkoivat perjantai-iltana, jolloin nostivat MM-näyttöjä antaneet veteraanit ja ensimmäiset mestaruudet ratkaistiin M83kg sarjassa. Kuohun veteraaneista mukana olivat Vesa Kovalainen, Antero Juntunen ja Toivo Kyllönen. Veteraaninostajien kunto oli hieman alavireinen ja varsinkin Anteron ja Vesan MM-kisapaikka jäi vähintäänkin epävarmaksi. Topi sen sijaan meni huononkin päivän tuloksellaan keviästi noin sadalla kilolla sarjansa tilastokärkeen, joten paikka MM-kisoihin vaikuttaisi aika tukevalta.

Naisten sarja lauantaina

Naiset ja alle 74kg miehet olivat vuorossa lauantaina ja Kuohusta mukana oli heti aamusta Heidi Heikkinen. Heidillä oli tilastojen valossa mahdollisuus kisata jopa mitalista, mutta sarja N57kg osoittautui erittäin kovatasoiseksi ja Heikkinen joutui taipumaan lopputuloksissa kuudenneksi kymmenen nostajan sarjassa.

Sunnuntaina Kuohun parhaat voimat kehissä

Kisojen päätöspäivänä kisasivat M93-M120+ sarjat ja mukana olivat Kuohun parhaat voimat puheenjohtaja Tarmo Lähdesmäen johdolla. Tarmon kanssa samassa sarjassa kisasi ensimmäisissä Kuohun riveissä nostetussa kisassaan Samuli Kokkarinen ja sarjaa ylempänä Olli Törrönen ja Santeri Hilli.

Kuohun joukkueen koko viikonlopun kovimmasta suorituksesta vastasi Samuli, joka venyi joka lajissa parhaimpaansa sijoittuen upeasti viidenneksi. Tulos on yksi seuran historian kovimpia, sillä taso klassisessa voimanostossa on tällä hetkellä erittäin kova ja sarjassa oli mukana 16 nostajaa.

Myös Olli teki erittäin vahvan kisan ja paransi ennätyksiään joka lajissa ja ollen avoimen sarjan 105kg yhdeksäs. Santeri onnistui kyykyssä, mutta jäi ennätyksissään muissa lajeissa sijoittuen odotetusti kahdenneksitoista. Tarmon kisa päättyi pettymykseen maastavedossa, kun ”helppo” aloitusrauta ei irronnut lattiasta ja täten yhteistulosta ei syntynyt.