Voimanosto- ja penkkikisat, Ylitornio 9.1.2010

Uusi vuosikymmen potkaistiin voimanoston osalta käyntiin Ylitornion urheilutalolla 9.1., kun Tarmo Lähdesmäki kävi testaamassa talven kisakuntoaan. Jo osallistujalistasta huomasi, että tulossa oli todella nopeatempoinen ja rankka kisa. Voimanostajia oli ilmottautunut viisi ja penkkipunnertajia kuusi. Nostokierrosten välissä oli minuutin tauko, mutta se ei paljoa helpottanut, kun kyykyssä polvisiteiden pyörittely piti aloittaa melkein samontein uudestaan, kun edellisestä nostosta oli suoriutunut.

Tarmolla on vähän ollut vaikeuksia kyykkytekniikan kanssa ja kun 220kg aloitusrauta jäi korkeaksi, oli soppa valmis. Toiseen nostoon Lähdesmäki onnistui saamaan tekniikan jonkinlaiseen kasaan, mutta kolmannella yritetty 230kg oli liian kova paikka nopeassa kisassa. Penkkipuolella ongelmat jatkuivat. 155kg karkasi ensimmäisellä otolla kaulalle ja epäonnistui. Toisella taas kohtalaisella nostolla aloiturauta ylös ja kolmannella yritys 160kg:stä metsään. Maastaveto puolestaan oli teknisesti parhaassa kunnossa, eikä kiivastahtinen kisa haitannut. Kuohulainen paransi ennätyksiään kolmesti, kun 230kg, 235kg ja viimeisellä 237,5kg tottelivat voimaa lavalla. Yhteistulosennätyskin parani epäonnistuneista kyykystä ja penkistä huolimatta 2,5kg.

Lähdesmäen kisahommat jatkuvat toukokuussa ja nyt aletaan keskittymään kevään SM-kisoihin. Ensin ovat vuorossa Aira Knutars, Juho Pyykkönen ja Jaakko Kemppainen, kun juniorien ja veteraanien SM-penkit nostetaan Riihimäellä 6.-7.2.

Kaikki tulokset Ylitorniolta

Kommentit on suljettu.

Uutisia