Kuohulaisille menestystä voimanoston SM-kisoissa

Kajaanin Kuohu Logo 2013_1933_varjostuksetVarustevoimanoston ja penkkipunnerruksen SM-kisat järjestettiin 5.-7.2. Ylitorniolla. Kajaanin Kuohusta mukana olivat voimanostossa veteraaninostaja Antero Juntunen ja avoimen luokan nostaja Samuli Kokkarinen, ja penkkipunnerruksessa avoimen luokan nostaja Heidi Heikkinen, sekä juniorinostaja Peetu Heikkinen.

Kisojen avauspäivänä perjantaina vuorossa oli kestomenestyjä Antero Juntunen. Juntusen sarjassa M60 93kg vastassa oli tuttu kaveri, Ylöjärven Ryhdin, Voitto Ahopelto. Tällä kertaa Juntunen jätti Ahopellon reilusti taakseen jo jalkakyykkyosuudessa, kun Antsu kyykkäsi hyväksytysti 210kg. Penkkipunnerruksessa Ahopelto oli vahvempi, mutta kun maastavedossa Antero veti 250kg Ahopellon 190kg vastaan, matkasi mestaruus kirkkaasti Kuohulaiselle.

 • Antero Juntunen / -54 M60 93
 • Kyykky – 210kg
 • Penkkipunnerrus – 105kg
 • Maastaveto – 250kg
 • Yht – 565kg
 • Sijoitus – 1. Suomen mestari

Lauantaina nostovuoroon pääsi ensimmäisissä varustevoimanoston SM-kisoissaan edustanut Samuli Kokkarinen. Kokkarisen sarjassa oli kolme nostajaa, joilla tilastojen perusteella kaikilla oli edellytykset mestaruuteen. Samuli avasikin kisan ennätyskyykyllä 260kg. Penkiltä ongelmat kuitenkin alkoivat, kun tulos syntyi vasta viimeisellä yrityksellä. Tuska jatkui Samulin bravuurilajissa maastavedossa, kun aloitusnosto hylättiin horjahduksen johdosta. Toisella tuli kuitenkin tulos ja kolmanteen yritykseen lastattiin 300kg – romu, jonka Samuli jo valloitti kuukausi sitten käydyssä salikisassa, ja jolla hän olisi voittanut Suomen mestaruuden. Kova paine ja keskittyminen eivät kuitenkaan tällä kertaa riittäneet, vaan veto katkesi polven kohdalta. Samulille kuitenkin SM-pronssia ensimmäisissä varusteilla käydyissä arvokisoissa.

 • Samuli Kokkarinen / -77 M 83kg
 • Kyykky – 260kg
 • Penkkipunnerrus – 180kg
 • Maastaveto – 277,5kg
 • Yht – 712,5kg
 • Sijoitus – 3. SM-pronssi

Sunnuntaina kisattiin penkkipunnerruksen Suomen mestaruuksista. Kuohulaisista ensimmäisenä vuorossa oli Heidi Heikkinen, jonka sarjaan alle 57kg mukaan oli ilmottautunut kolme naista. Heidi punnersi ensimmäisissä varustepenkkipunnerruskisoissaan puhtaan sarjan, jossa kolmannella punnerrettu 85kg oikeutti hopeamitaliin. Ahvenamaan Erika Gadzova yritti viimeisellään kiilata Kuohulaisen ohi, mutta epäonnistui 87,5kg:n yrityksessään. Heikkinen ei lähtenyt kisassa haastamaan TNT:n mestarinostajaa, Mervi Sirkiää, jonka voittotulokseksi kirjattiin 95kg.

 • Heidi Heikkinen / 85 N 57kg
 • Penkkipunnerrus – 85kg
 • Sijoitus – 2. SM-hopea

Junioreita kisassa mukana oli kaiken kaikkiaan 5, mikä kertoo nuorten varustenostamisen arvostuksesta kaiken. Kuohun Peetu Heikkisellekkään ei haastajia löytynyt sarjaan M20 105kg. Heikkinen teki kelpo tuloksen 140kg ilman varustetta ja palkittiin siten Suomen mestarina. Korostettakoon, ettei ole urheilijan syy, jos haastajia ei sarjaan ilmaannu!

 • Peetu Heikkinen / -97 M20 105kg
 • Penkkipunnerrus – 140kg
 • Sijoitus – 1. Suomen mestari

Sotkamon visa oli myös lähettänyt kisaan vahvan edustuksen kainuulaisväriä. Visalaisten suorituksista raporttia nettisivuilta.

Kaikki tulokset (voimanosto)

Kaikki tulokset (penkkipunnerrus)

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Lokakuu  2021
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31