Tamminostot 11.1.2014, Sotkamo

Kevään voimanostokauden aloittaneisiin Sotkamon tamminostoihin osallistui Kajaanin Kuohusta Heidi Heikkinen, Antti Kaipainen, Mohammed Ibrahim, Konsta Sievänen ja Tarmo Lähdesmäki. Suurimmalle osalle Kuohulaisista kisat olivat kenraaliharjoitus kohti voimanoston SM-kisoja. Juniorien klassisen voimanoston SM-kisat käydään 1.-2.3. Salossa ja avoimen luokan kisat 22.-23.3. Pietarsaaressa.

Heidi Heikkinen sivusi ennätystään 110kg:n maastavedollaan

Heidi Heikkinen sivusi ennätystään 110kg:n maastavedollaan

Heidi Heikkinen / -85 N 57kg

Viime vuoden kisataukoa pitäneellä Heidillä tavoitteena oli SM-tulosraja, joka rikkoutuikin helposti jo aloitusraudoilla. Heidi nosti hyvällä tekniikalla hienon kisan, jonka ainoana kauneusvirheenä oli toinen maastaveto, jossa valmis nosto hieman nitkahti loppuasennossa ja jouduttiin siksi hylkäämään. Heidille omat ennätykset jalkakyykyssä ja penkkipunnerruksessa. Heidi palkittiin kisan parhaana naisnostajana.

 • Tulokset
 • Kyykky: 85kg
 • Penkki: 67,5kg
 • Maastaveto: 110kg
 • Yhteistulos: 262,5kg

 

Antti Kaipainen / -95 M 66kg

Antti on harjoitellut jokseenkin epäsäännöllisesti viimeisen vuoden, joten viime kevään SM-kisoissa tehtyihin ennätyksiin ei aivan päästy. Kaipaiselle sattui myös muutamia huolimattomuusvirheiltä sääntöjen kanssa, joten näin epäonnistuneet nostot söivät myös tulosta

 • Tulokset
 • Kyykky: 95kg
 • Penkki: 85kg
 • Maastaveto: 130kg
 • Yhteistulos: 310kg

 

Konsta Sievänen paransi kyykkyennätystään lähes 20 kiloa.

Konsta Sievänen paransi kyykkyennätystään lähes 20 kiloa.

Konsta Sievänen / -97 M 74kg

Toisissa voimanostokisoissaan kisannut Konsta teki hienon kisan. Erittäin hyvästä keskittymisestä kertoi virheetön yhdeksän onnistuneen noston sarja ja kaikissa nostomuodoissa saatiin myös syksyllä tehtyjä ennätyksiä paranneltua.

 • Tulokset
 • Kyykky: 102,5kg
 • Penkki: 65kg
 • Maastaveto: 130kg
 • Yhteistulos: 297,5kg

 

Mohammed Ibrahim / -89 M 66kg

Myös Mohammed kisasi toisissa voimanostokisoissaan ja myös hän paransi kaikissa lajeissa ennätyksiään. Kyykyssä syvyyden kanssa oli vaikeuksia, mutta kisaa päästiin kuitenkin jatkamaan toisella yrityksellä saadun hyväksytyn suorituksen jälkeen. Maastaveto kulki entisellä painijalla hyvin ja ennätys parani reilusti. Kuitenkin SM-kisojen avoimen luokan tulosrajasta jäätiin reilusti ja arvokisareissu jää Mohammedilta vielä tänä keväänä väliin.

 • Tulokset
 • Kyykky: 135kg
 • Penkki: 112,5kg
 • Maastaveto: 155kg
 • Yhteistulos: 402,5kg

 

Tarmo vastasi kisan kovimmasta kyykystä.

Tarmo vastasi kisan kovimmasta kyykystä.

Tarmo Lähdesmäki / -85 M 105kg

Pienestä selkävammasta toipunut Tarmo on saanut treenannut kovaa ja työ on myös tuottanut tulosta. Kyykyssä ja maastavedossa ennätys parani reilusti ja yhteistuloksessa rikottiin ensimmäisenä Kuohulaisena 600kg. Lähdesmäki sijoittui koko kisan neljänneksi.

 • Tulokset
 • Kyykky: 230kg
 • Penkki: 135kg
 • Maastaveto: 255kg
 • Yhteistulos: 620kg

 

Kauden avauskisan parhaasta suorituksesta vastasi Haukiputaan voimailijakaksikko Jarmo Räinä ja Juha Vehkaperä. Isäntäseuran, Sotkamon Visan, Jani Korhonen teki kolmanneksi parhaat pisteet.

SM-kisakausi käynnistyy varustepenkin SM-kisoilla Kuopiossa 8.-9.2. Mukana Kuohusta Toivo Kyllönen ja Suke Huovinen.

Kaikki tulokset

Sotkamon Visan kisaraportti

 

 

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia