Karjalan karhu on kaadettu!

Kajaanin Kuohun nyrkkeilijöistä kolme osallistui viikonloppuna (17-18.12.2011) Venäjän Kostamuksessa pidettyyn nyrkkeilyturnaukseen. Turnaus oli Kostamuksen 30 vuotisen nyrkkeilyhistorian kunniaksi. Matkaan lähtivät Sallamaari Hannonen, Setti Heikkinen ja Joni Kyllönen sekä valmentajat Jarmo Eskelinen ja Matti Haapamäki. Iisalmesta Suomen nyrkkeilyä oli myöskin edustamassa Laura Sirviö, Aki Juntunen sekä valmentaja Antti Halonen.
Lauantaina oli kaksi Kajaanilais ottelua. Ensimmäistä Suomalaisväriä kostamuksen kehään toi Joni Kyllönen, nuoren miehen ensimmäinen kansainvälinen ottelu. Nuori vasenkätinen nyrkkeijä moukaroi vasemmalla suorallaan Venäläisen Andrei Nikulinin selvään 3-0 voittoon ja Joni eteni helpohkosti finaaliin. Toisena Suomalaisena Sallamaari Hannonen oli otteluvuorossa. Häntä vastaan asettui Serefina Makarova, Hannosta hieman lyhyempi venäläisnyrkkeilijä oli taitava ja tuli voimakkaasti päälle. Sallamaari jatkoi voittokulkuaan vahvalla esityksellään ja jatkoi sunnuntain finaaliin tuomariäänin 3-0. Laura Sirviö, Iisalmesta, oli myös kehävuorossa otellen tasaväkisen ottelun kaksinkertaisen Karjalan mestarin Olga Eudokimovan kanssa häviten venäläiselle 2-1. Olga kohtasi finaalissa Hannosen.
Sunnuntaina ensimmäisenä Suomalaisena kehässä oli Sallamaari ja hänen vastustaja oli Olga Eudokimova. Sallamaari hallitsi ottelua alustaalkaen kovilla lyönneillään, Olgan väsyessä nopeasti. Selvä voitto 3-0 ja ensimmäinen Suomalais sarjavoittaja turnauksessa: Sallamaari Hannonen! Toisena sunnuntain Suomalaisena asteli kehään edellispäivän voitosta reilusti itseluottamusta saanut Joni Kyllönen. Jonia vastaan asettui Ruslan Puzenkov. Taktiikka oli sama kuin lauantaina: Kovat lyönnit ja hyvä liike. Taktiikka puri loistavasti Venäläisen luovuttaessa ottelun ensimmäisellä erätauolla. Joni Kyllönen, toinen Suomalais voittaja tuloksella AB-2r. Viimeisenä Kajaanilaisena kehässä oli Setti Heikkinen ja hänen vastustajansa nimi oli Egor Semenov. Nuoren Kajaanilaisen kovat lyönnit tuhosi Venäläisen itseluottamuksen jo ensimmäisessä erässä. Venäläinen taisteli mitä jaksoi Setin vieden selvästi ottelua, Tulos 3-0 ja päivän kolmas Suomalaisvoittaja. Sunnuntaina kehässä oli myös Iisalmen Laura Sirviö ja Aki Juntunen, molemmat hävisivät ottelunsa.

Turnauksessa erikoista oli se että myös pronssista oteltiin.

Viisi Kajaanilais ottelua, viisi voittoa…

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia