Pyynikki-turnauksen tuliaisina kultaa ja hopeaa

2013-03-30 17.20.5729.3.-31.3.2013 Iskettiin Tampereella jo 27 kertaa järjestetty kansainvälinen Pyynikki-turnaus. Tunaukseen osallistui nyrkkeilijöitä 7 eri maasta ja mukana oli muunmuassa naisten MM ja EM mitalisti.

Kajaanin Kuohusta turnaukseen osallistui Sallamaari Hannonen (N-51kg) ja Joni Kyllönen (B-52kg), valmentajana matkassa oli Matti Haapamäki. Kilpailuihin oli ilmoitettu myös Setti Heikkinen mutta hän joutui jäämään loukkaantumisen takia pois.

Sallamaarin lisäksi sarjassa naiset 51kg oli kaksi nyrkkeilijää, toinen Englannista ja toinen Ruotsista. Sallamaarin ensimmäinen vastustaja saapui Englannista ja hänen nimi on Talia Anthony. Perjantain ottelu alkoi Hannosen hallinnassa ensimmäisestä iskujen vaihdosta saakka. Ottelu oli Sallamaarin hallinnassa kokoajan vaikkakin hän väsyi ensimmäisen erän jälkeen huomattavasti. Ottelussa oli pientä yliyrittämisen makua joka lisättynä matkustamisen tuomaan rasitukseen oli oletettavasti väsymisen syy. Ottelusta selvä voitto ja paikka finaaliin ansaittu tuomariäänin 5-0. Englantilaisen meriittilistalle kuuluivat mm. Englannin mestaruus junioreissa, opiskelijoissa ja naisten sarjassa.

Seuraavana päivänä Kehään asteli myös Joni Kyllönen ja hänen vastustajansa Arslan Khatajev (KoVo). Koska sarjassa ei ollut muita nyrkkeilijöitä ottelu oli suoraan finaali. Ottelu oli revanssi edellisvuoden nuorisonyrkkeilypäiviltä. Ottelu oli täysin voitettavissa, mutta pienet virheet kehässä antoi voiton ansaitusti Kotkalaiselle nyrkkeilijälle tuomariäänin 5-0.

Myös Hannonen pääsi lauantain iltatilaisuudessa ottelemaan. Hänen vastustajansa oli Lise Sandebjer ja hän saapui Ruotsista. Sallamaari olisi ansainnut ottelusta selvän 5-0 voiton mutta yksi tuomari oli eri mieltä asiasta ja voittolukemat 4-1 eivät ollut täydessä linjassa ottelun kulun kanssa. Sallamaari hallitsi ottelua kokoajan omalla liikkeellä ja terävillä iskuyhdiselmillään Ruotsalaisen juostessa kokoajan nyrkkiin.

 

Seuraavan kerran Hannonen on kehässä Puolassa 22.4-27.4.2013 iskettävässä EU-mestaruuskilpailujen karsintaturnauksessa.

 

Kajaanilaisten tulokset:

N 51 kg Sallamaari Hannonen KajKu – Talia Anthony ENG 5-0

B 52 kg Final Arslan Khatajev KoVo – Joni Kyllönen KajKu 5-0

N 51 kg Final Sallamaari Hannonen KajKu – Lise Sandebjer SWE 4-1

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia