Kovalaiselle hopeaa ja Rothille Kultaa TUL turnauksesta 2016

Joona Krista TUL 2016Tampereella 22.-24.1.2016 isketyssä TUL-tunauksessa Kajaanin Kuohua oli edustamassa Joona Roth (75kg),sarjassa 7 nyrkkeilijää ja Krista Kovalainen (N-57), valmentajana Matti Haapamäki. Turnaus toimi samalla SM karsinta turnauksena Kuohulaisten urakoinnin perjantaina aloitti Roth, Porvoon BoBox:n Topias Lepoa vastaan. Roth vei ottelun 3-0. Lauantaina vastaan piti asettua Lahden Kalevan Kalle Kallioinen, mutta hän sairastui ja näin Rothin kilpailukirjaan merkittiin WO voitto ja paikka finaalissa oli varma. Kuohun toinen nyrkkeilijä Krista Kovalainen aloitti urakkansa lauantaina Inga Kapasta (JTN) vastaan. Kovalaiselle voitto tuomariäänin 2-1.

Sunnuntain finaaleissa oli vauhtia! Kovalainen aloitti Kuohulaisista ensimmäisenä ja hänen vastustajansa oli Meri Latvala TVS. Huima kokemusero näkyi kehässä, vaikkakin Kovalainen paransi kokoajan. Ottelu oli tiukka ja tasainen tuloksena tappio 2-0. ”Molemmat ottelut olivat Kristalle vaikeita, tämä kuitenkin oli hänen ensimmäinen yleisen sarjan turnaus. Etäisyyden kanssa ollaan vähän hukassa ja sairastelu on vienyt omaa itseluottamusta mutta mielestäni kova esitys, ottaen huomioon että finaalivastustaja voitti ranking 1. aikaisemmin tässä turnauksessa ja Krista viikon harjoittelun jälkeen pystyi taistelemaan finaalissa 2-0 tuomion. Kuortaneella revanssi. ” Summaa valmentaja Haapamäki.
Joona Rothin ottelu oli turnauksen viimeinen. Rothin vastustaja oli edellisen vuoden saman sarjan Suomen Mestari ja nykyinen ranking 2, Ilari Kujala (KNK). Joona lähti heti alusta asti viemään ottelua omilla ehdoilla ja  Kujalalla oli hankaluuksia päästä otteluun mukaan. Roth vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä selvästi ja kolmaskin oli tasainen. Voitto tuomariäänin 2-1.  ”Vähäinen sparri näkyy miehessä, mutta olihan tuon miehen nyrkkeily mukavaa katseltavaa kehäkulmauksesta. Siinä näkee, että mies pitää hauskaa kehässä ja ilo nyrkkeilyyn on palannut” sanoo Haapamäki.

”Kuohun molemmat ottelijat ottelivat hyvin, pieniä virheitä tuli ja ne on tiedostettu. Paikat SM kilpailuihin on nyt saatu ja meillä on vielä kuukausi aikaa valmistautua SM kisoihin jotka isketään Kuortaneella 19-21.2.2016. Kovalainen on sairastellut pitkään ja oli vähän epävarmaa voiko hän edes osallistua koko kisoihin. Onneksi hän kuitenkin tervehtyi. Joonan esitys oli omaa luokkaansa, mies on todellakin tehnyt paluun huipulle 6,5 vuoden tauon jälkeen. Mielestäni Kuohun nyrkkeilijät ovat nyt taas sekoittaneet oman sarjansa mitalitaulukot SM kilpailuja ajatellen.”

Kovalaisen sarjassa oli 4 nyrkkeilijää ja Rothin sarjassa oli 7 nyrkkeilijää.

Kajaanilaisten ottelut:

22.1.2016
75 kg Joona Roth KajKu – Topias Lepo BoBox 3-0

23.1.2016 klo 13.00
N57 kg Krista Kovalainen KajKu – Inga Kapanen JTN 2-1

23.1.2016 klo 17.00
75 kg Joona Roth KajKu – Kalle Kallioinen LaKa WO

FINAALIT 24.1.2016 klo 12.00
N57 kg Meri Latvala TVS – Krista Kovalainen KajKu 2-0
75 kg Joona Roth KajKu – Ilari Kujala KNK 2-1

Kommentit on suljettu.

Uutisia