Voimanoston Veteraanien SM-kisat, Kuusamo 25.-27.3.2011

Kolmipäiväisiin voimanostonveteraanien kokoontumisajoihin osallistui Kajaanin Kuohusta Toivo Kyllönen ja Antero Juntunen. Molemmat kilpailivat M50 sarjan kisassa, joka käytiin sunnuntaina.  Topi lähti kisoihin lyhyellä varoitusajalla ja reistaavalla olkapäällä, eikä Kyllönen näin päässyt nuorempia kilpakumppaneitaan kunnolla haastamaan, mutta Antsalla ennakkoasetelma oli jännittävämpi, kun kaikki sarjan 83kg nostajat tekisivät ennakolta 500kg-600kg yhteistuloksen.

Kyykyissä syvyysvaatimukset olivat normalisoituneet viime vuodesta ja Kuohulaiset onnistuivat ensimmäisessä lajissa hyvin. Antero horjahti viimeisessä 212,5kg:n kyykyssään, mutta tulokseksi silti 205kg, jolla kisan johtopaikka. Topi kyykkäili vanhasta muistista puhtaan sarjan ja viimeisellä 230kg.

Penkkipunnerrus ei sujunut yhtä hyvin, kun Topilla oli vähän tuomarikomennot unohduksissa. Ensimmäisellä kuitenkin tulokseksi 80kg. Antero penkkasi rutiinilla 115kg ja pysyi mestaruustaistelussa mukana 25kg Rauman Ydinvoiman Jorma Roinista jäljessä.

Viimeinen laji, maastaveto, onkin Anteron erikoisalaa. Kaksinkertainen euroopanmestari otti Roinisen etumatkan kiinni ja nappasi viimeisellään myös veteraanien uuden Suomenennätyksen nimiinsä 247,5kg:n vedolla. Juntuselle siis Suomenmestaruus yhteistuloksella 567,5kg. Kyllönen hoiti penkin hölmöilyjen jälkeen maastavedot tyylillä. Kolme onnistunutta suoritusta, joista viimeisellä 220kg. Yhteistulokseksi 530kg ja SM-pronssia.

Veteraanien Voimanostot päättivät vuoden 2011 SM-kisakevään. Kuohulle saldoksi keväästä jäi junioreista Adibullah Saifin penkin SM-kulta ja Juho Pyykkösen voimanoston SM-pronssi. Veteraaneista mitalitiliä kartuttivat Aira Knutars penkin SM-kullalla, Antero Juntunen voimanoston SM-kullalla, Suke Huovinen Penkin SM-hopealla ja Toivo Kyllönen voimanoston SM-pronssilla.

Vaikka SM-kisakausi saatiin päätökseen, kansallisen tason kisaamista jatketaan. Kajaanin Kuohu järjestää 7.5. perinteiset Topin Toukoset, penkkikilpailut, jotka myös KuohuTV:ssä lähetetään livenä nettiin. Tervetuloa seuraamaan joko paikan päälle, tai monitorin ääreen!

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia