Topin Toukoset, Kajaani 10.5.2008

Kajaanihallissa tapahtui, kun Topin Toukoset, penkkipunnerruskisat, järjestettiin kahdettatoista kertaa 30:n nostajan voimin. Isäntäseura Kuohu oli vahvasti edustettuna viidellä nostajalla. Heidi, Aira ja Lari punnersivat ensimmäisessä ryhmässä, Tarmo toisessa ja Topi kolmannessa ryhmässä. Ennen kilpailun alkua Kuohu palkitsi tämän kevään arvokisamenestyjät, Tarmon, Larin, Airan ja Topin.

Ensimmäisessä ryhmässä nostivat naiset ja alle 75kg miesten sarjat. Heidi lähti tavoittelemaan sarjansa SM-tulosrajaa, 55kg, joka onnistuikin heti ensimmäisellä tangossakäynnillä. Kolmannella yrityksellä hän punnersi suorille käsille 60kg, joten hän paransi ennätystään kotikisoissa kymmenellä kilolla! Aira teki hyvän rutiinisuorituksen ja otti olkapäävaivoista huolimatta 80kg. Lari puolestaan oli kärsinyt sairastelusta ja hänen tuloksekseen jäi tällä kertaa hänelle vaatimaton 100kg.

Tarmon kisat toisessa ryhmässä sujuivat Heidin tapaan loistavasti. Toisella nostolla mentiin uudelle kymmenelle, kun 160kg tuli ylös ja kolmannella työnnöllään Lähdesmäki paransi vielä kahdella ja puolella kilolla ja sai lopputulokseksi siis 162,5kg.

Ennen kolmannen ryhmän alkua pidettiin 15 minuutin tauko, jonka jälkeen oli Topin nostojen vuoro. Kevään pitkä kisarupeama oli vienyt paukut ja Kyllönen jäi kisoissa aloituspainoihinsa, 180kg:hen. Raskaimmat sarjat kruunasivat taas kisan ja yli kahdensadan aloituksia nähtiin reippaasti. Kisojen kovimmista romuista vastasi Kuusamon Erä-Veikkojen Pekka Heikkala 270 kilon punnerruksellaan.

Kisoissa huomion arvoista oli se, että kaikki nostajat saivat tuloksen. Kaikki nostajat ja toimitsijat palkittiin juhlamitaleilla ja paras naisnostaja, Aira Knutars, juniori, Jani Korhonen, veteraani, Jukka Sahlström, ja parhas miesnostaja, Pekka Heikkala, palkittiin pokaalein. Topin Toukoset päättivät kevään kisakauden suurimmalta osalta Kuohun nostajia. Vain Tarmo ja Heidi jatkavat vielä TUL:n voimanoston yleisen sarjan mestaruuskisoihin kahden viikon päähän Sotkamoon.

Topin Toukoset, Kajaani 10.5.2008

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia